Principal Crește 3 lucruri de spus atunci când te simți rău despre tine însuți

3 lucruri de spus atunci când te simți rău despre tine însuți

Vorbirea negativă de sine poate fi atât de mult o parte a dialogului care se desfășoară în capul tău, încât s-ar putea să nu-l observi. Cu toate acestea, este important să recunoști aceste sentimente față de tine dacă dorești o schimbare durabilă în viața ta. Cercetările arată că în timp ce emoții negative pot crea motivație pe termen scurt, nu sunt eficiente în crearea unor schimbări de durată în comportamentul tău.

„Suntem motivați de emoții negative. Deși este de înțeles să ne gândim că emoțiile negative puternic resimțite, precum regretul, rușinea, frica și vinovăția ar trebui să poată cataliza schimbarea durabilă a comportamentului, opusul este adevărat. spune scriitorul științific David DiSalvo.O analiză a mai mult de 100 de studii privind schimbarea comportamentului a constatat că emoțiile negative, cum ar fi frica și regretul, au fost de fapt cei mai puțin eficienți motivați ai schimbării.Afirmațiile pozitive față de tine fac o forță motivațională mult mai bună. Un fel de. Problema cu acea strategie este că majoritatea dintre noi ne simțim complet ridicoli complimentându-ne în oglindă - deci nu o facem. Chiar dacă reușești să aduni un slab, „la naiba, oameni ca mine”, nu îți sună convingător, așa că nu funcționează.

Deci, ce funcționează?  1. Primul lucru de făcut este să observă vorbirea ta de sine negativă. Cea despre care mă prind spunând cel mai des este: „Nu voi continua niciodată”. Rezultatul este că încetez să încerc, pentru că de ce să mă deranjez? În acest moment, îmi amintesc câteva exemple la îndemână de câte ori am avut o idee și nu am făcut următorul pas sau un moment în care am început efectiv și nu am terminat. Zecile de lucruri pe care le-am terminat nu-mi vin atât de ușor în minte.
  2. Al doilea, pune-ți o întrebare simplă . Dacă aș auzi un copil spunând aceste cuvinte, cum aș răspunde? Ca adulți cu responsabilități și experiențe, uităm să fim amabili și încurajatori cu noi înșine. Deși există un timp și un loc pentru conversații dure, care verifică realitatea, dialogul de zi cu zi pe care îl avem în capul nostru trebuie să se concentreze asupra a ceea ce este posibil - nu a scuzelor pentru ceea ce nu credem că putem realiza.
  3. În sfârșit, sună pe cineva din viața ta care te ajută pune lucrurile în perspectivă . Majoritatea dintre noi avem pe cineva de genul asta. Sunt de obicei mai în vârstă, cu mai multă experiență de viață, cum ar fi un bunic, un părinte sau un mentor. Nu căutați complimente în această conversație. În schimb, îi ceri acestei persoane să-ți amintească de imaginea de ansamblu sau de un moment în care credeau că lucrurile sunt rele, dar într-adevăr nu au fost sau s-au dovedit a fi o experiență de învățare valoroasă.

Punerea gândurilor negative în context elimină înțepătura, deoarece alegerile și greșelile noastre sunt rareori la fel de rele pe cât credem. Crearea acelei rotiri pozitive este motivantă și ne pregătește pentru succes.

Dacă ți-a plăcut această coloană, abonează-te la alertele prin e-mail din Laboratorul vieții profesionale și nu vei rata niciodată o postare.