Principal Crește 5 moduri în care știința spune că creierul tău te împiedică de succes

5 moduri în care știința spune că creierul tău te împiedică de succes

Uneori chiar și oamenii talentați, muncitori, cred că nimic nu le va merge vreodată. Te oprești vreodată, plin de frustrare și te întrebi de ce lucrurile nu funcționează exact așa cum vrei? Unii răspund căutând la țapi ispășitori externi pentru eșecuri. Alții reflectă în interior, dar se concentrează asupra deficiențelor personale sau a lipsei de abilități ca rădăcină a problemei. Știința arată că poate exista un alt vinovat foarte specific - creierul tău.

Membrul YPO, Sebastian Bailey, cofondator și președinte al filialei americane Mind Gym, și-a petrecut cariera descoperind modul în care mintea oamenilor îi împiedică și ce pot face pentru a se elibera de gândirea limitată. Deține o diplomă de licență în psihologie cu științe cognitive de la University College din Londra și un doctorat la Universitatea din Bristol, unde a studiat învățarea organizațională. El este, de asemenea, coautor a patru cărți, inclusiv, un bestseller de cărți electronice de pe Wall Street Journal.În aceste zile, Bailey se consultă cu privire la viitorul învățării pentru organizațiile globale. Lucrează cu companii precum Microsoft, Starbucks, Southwest Airlines și Thomson Reuters pentru a-i ajuta să rezolve unele dintre cele mai presante provocări ale oamenilor, inclusiv:· Managementul performantei

· Management și dezvoltare a leadership-ului· Diversitate si includere

· Latura umană a schimbării

cati ani are Adam Dirks

· Implicarea angajaților· Serviciu clienți

Compania lui Bailey, Mind Gym, transformă performanța afacerii prin schimbarea modului în care oamenii gândesc despre viață și muncă. El crede că oricine poate întoarce situația cu ghinionul sau adversitatea, ajustându-și mentalitatea în orice situație dată. El oferă cinci exemple de frustrări frecvente ale creierului și explică cum să le rezolvi.

1. Crezi că nu poți face mai bine.

' Imaginați-vă această situație „Începe Bailey” Ți s-a dat o sarcină de făcut la locul de muncă pe care nu ai mai făcut-o niciodată înainte, sau prietenul tău te-a târât să încerci un nou sport. Pur și simplu nu-ți poți pune capul sau picioarele în jurul lui.

Răspundeți gândind:

A. În mod clar, asta nu este pentru mine. Evident, nu am darul pentru asta.

B. Trebuie să lucrez mai mult la asta. Cu o anumită practică, nu văd niciun motiv pentru care nu mă pot îmbunătăți.

Dacă ați ales A, este posibil să aveți o mentalitate fixă. Ați putea crede că vă nașteți cu o anumită abilitate, cum ar fi inteligența, priceperea fizică și talentul. Probabil credeți că oamenii de succes s-au născut diferit - și că succesul lor a fost rezultatul abilităților lor naturale.

Dacă ați ales B, este posibil să aveți o mentalitate de creștere. Ați putea crede că vă puteți dezvolta abilitățile prin muncă și practică grea. Vă dați seama că oamenii de succes au depus, de obicei, mult timp și efort pentru a se dezvolta.

' Cercetările arată că, atunci când trecem la o mentalitate de creștere, găsim o nouă încercare de a continua atunci când lucrurile devin dificile - în siguranță, știind că putem și ne vom îmbunătăți cu un pic de efort suplimentar '. Explică Bailey.

2. Îți lași memoria sau dorințele să te păcălească.

„Care sunt mai mortale” Bailey întreabă: rechini sau cai?

Dacă ați răspuns „rechini”, probabil că ați făcut ceea ce fac majoritatea oamenilor: căutați în povestea dvs. amintirile morților cauzate de fiecare animal. Este ușor să amintim informații despre atacurile rechinilor din știri, dar mai greu să ne gândim la multe (dacă există) decese legate de cal.

Dacă ai răspuns „cai”, probabil că ai cunoștințe pe care majoritatea oamenilor nu le au. De fapt, există de aproape 20 de ori mai multe decese cauzate de cai decât de rechini.

Bailey clarifică problema: „ Acest poate fi explicat prin ceva numit „disponibilitate” euristică , o scurtătură mentală care ne face să presupunem că lucrurile mai ușor de reținut apar mai frecvent. Deoarece citim și auzim despre moartea rechinilor mai des, adică în mass-media, credem că se întâmplă mai des . Este doar una dintre multele erori logice pe care le fac oamenii. Biasurile de confirmare și gândirea dorinței sunt alții.

„Creierul nostru are nevoie de câteva comenzi rapide din cauza abundenței de informații complexe din jurul nostru. Avem nevoie ca aceștia să ia decizii rapid și în general eficient. Cu toate acestea, ele ne pot determina să greșim ”.

Fiți conștienți de tendințele propriilor tendințe de părtinire și căutați în mod activ dovezi care să contravină punctului dvs. de vedere. Acest lucru vă va ajuta să luați cele mai bune decizii pe drumul spre succes.

3. Renunți prea repede.

Bailey conduce cu o altă întrebare: Ce faci când lucrurile devin grele? Fugi? Luptă?

El continuă să sublinieze că alergătorii de maraton, politicienii și antreprenorii împărtășesc abilitatea de a apela la o anumită forță atunci când lucrurile devin sumbre. ' Este acea sursă de energie redusă care poate face diferența în a trece peste linie. Are multe nume ,' el spune, ' Fiind determinat, condus sau de-a dreptul încăpățânat. O numim Grit.

Psihologul Angela Duckworth identifică gritul ca semnul distinctiv al celor mai înalți succes. Pentru a dezvolta Grit, cultivați calități precum angajamentul de a termina lucrurile pe care le începeți, capacitatea de a reveni atunci când lucrurile merg prost și dorința de a se îmbunătăți în timp cu efort și practică susținute. Așadar, data viitoare când te gândești să renunți la obiectivul tău, amintește-ți că munca grea de astăzi va fi succesul de mâine.

4. Ești prea ușor pentru tine.

Bailey sugerează un moment de autoevaluare: Ești întotdeauna calm la locul de muncă? Nu te stresezi niciodată? Îți pare rău pentru acei oameni care lucrează din greu contra cronometru pentru a oferi rezultate - zi de zi? Ești plictisit?'

Dacă răspunsul dvs. consecvent la aceste întrebări este da, este posibil să nu experimentați suficient stres. ' poate fi măsurată pe o scară între coastă și suprasolicitare ', explică el. „Starea optimă se numește eustress, care se află undeva la mijloc. Acest stres pozitiv schimbă percepția lucrurilor care altfel ar putea provoca o performanță slabă („obstacolele” devin „provocări”) și percepția propriei noastre capacități („Cred că pot face acest lucru”). Când suntem într-o stare de eustres, ne simțim motivați, întinși și plini de energie. Cercetările arată că acest lucru duce la performanțe mai apropiate de vârful jocului nostru. '

Împingeți-vă în afara zonei de confort și lăsați eustresul să vă conducă la succes.

5. Ești prea dur cu tine

Un ultim exercițiu de la Bailey: „Ai aplicat pentru un loc de muncă pentru care credeai că vei fi perfect. Interviul a decurs bine și ai plecat simțindu-te bine în legătură cu asta. O săptămână mai târziu, apelul vine cu vești proaste: ei au oferit postul altcuiva. Cum reacționezi?

A. „În mod clar nu sunt la fel de bun pe cât credeam! N-am să-mi găsesc niciodată un loc de muncă. Pur și simplu nu pot obține o pauză!

B. „Trebuie să lucrez mai mult la asta. Cu o anumită practică, nu văd niciun motiv pentru care nu mă pot îmbunătăți. '

Răspunsurile din „A” au reacții comune, dar Bailey spune că nu te vor ajuta. El sugerează mai multe mijloace de trecere la o mentalitate mai „B”:

· Reîncadrați situația: La fel de a proclamat: „Nu este nimic bun sau rău, dar gândirea face acest lucru.” Transformați-vă sentimentele negative în cele pozitive - poate că slujba nu a fost potrivită pentru dvs. Acum ai ocazia să găsești ceva mai potrivit. '

· Lăsați timpul să treacă: Avem tendința de a reacționa exagerat atunci când nu ne așteptăm la o retragere. Verifică dacă ești realist cu privire la situație, imaginându-ți un an înainte. Cât de mult va conta atunci?

· Profitați de ocazie pentru a învăța: Spune-ți: „Acest lucru a evidențiat un decalaj în CV-ul meu. Odată ce am umplut acest decalaj, oportunități și mai bune pot deveni disponibile pentru mine. Atunci acționează.


În fiecare săptămână, Kevin explorează povești exclusive în interior , prima organizație peer-to-peer din lume pentru directorii executivi, eligibilă la vârsta de 45 de ani sau mai puțin.