Principal Jocul Branding Seria Marilor Lideri: Ruth Handler, cofondator al Mattel

Seria Marilor Lideri: Ruth Handler, cofondator al Mattel

Cea mai cunoscută ca inventatoare a păpușii Barbie, Ruth Handler ar trebui să fie și mai remarcată pentru influența sa asupra dezvoltării publicității și brandingului modern. În calitate de cofondator al lui Mattel împreună cu soțul ei Elliot, Handler a intrat în puterea televiziunii și a fost una dintre primele companii care a folosit mediul pentru a face publicitate direct copiilor pe tot parcursul anului.

Când Mattel a cumpărat o sponsorizare anuală de 500.000 de dolari pentru Mickey Mouse Club în 1955, reclamele pentru jucării erau încă retrogradate în săptămânile premergătoare Crăciunului. Anunțurile lui Mattel pentru „Chitară de șoarece” - parte a modei de jucării ukulele din anii 1950 - s-au dovedit a fi un mare succes. Handler a continuat să folosească televizorul nu numai pentru a construi viitoare mărci, inclusiv pentru Barbie, ci și pentru a se asigura că numele Mattel a fost înrădăcinat în creierul fiecărui copil care se uită la televizor din țară prin difuzarea unor sloganuri precum „Poți spune că este Mattel, este umflat . 'Handler, care s-a născut în 1916, s-a căsătorit cu iubita ei de liceu Elliot și s-a mutat cu el în sudul Californiei. A lucrat ca stenograf la Paramount Pictures, încurajând în același timp lucrările creative ale soțului ei de oglinzi din plastic și suporturi de carte, printre altele. Când cuplul a început Mattel în 1945, au produs rame. Dar compania s-a extins rapid producând mobilier de jucărie, piane de jucărie, cutii de muzică și ukulele. Ideea lui Handler pentru Barbie - prima păpușă cu trăsături pentru adulți care se adresează copiilor - a apărut dintr-o combinație între a-și urmări propria fiică, Barbara, jucându-se cu păpuși și din a vedea păpuși comercializate la adulți în Europa.cat de inalt este maury povich

La început, Barbie nu a fost o vânzare ușoară către directorii de sex masculin de la Mattel, care au crezut inițial că păpușa anatomic avansată era prea riscantă pentru fetele tinere. Acești executivi s-au dovedit curând greșiți. Barbie a debutat la Târgul de jucării din New York în 1959 și Mattel a vândut 351.000 de păpuși doar în primul an. Compania a devenit publică în 1960.

Barbie i s-a alăturat mai târziu Ken („singurul ei iubit”, conform istoriei companiei Mattel) și prieteni de diferite etnii. Ea s-a angajat în noi cariere precum designer de modă, astronaut și chiar însoțitoare de zbor American Airlines. Diferitele personalități Barbie au fost prezentate cu o serie de ținute și accesorii care trebuiau achiziționate separat. Unele grupuri de femei s-au pronunțat împotriva măsurărilor nerealiste ale taliei Barbie până la bust, dar Handler a privit creația ei într-o altă lumină: „Barbie a reprezentat întotdeauna faptul că o femeie are de ales”, a spus ea.Producția a devenit globală sub supravegherea lui Handler și a devenit președinta Mattel în 1967. Dar conducerea ei ca antreprenor de jucării nu a fost nepoluată. O serie de investiții proaste în industriile non-jucării, inclusiv Ringling Bros. Circus, la începutul anilor 1970, au dus la câștiguri slabe și, în cele din urmă, la o investigație a Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare. Handler și soțul ei au demisionat de la Mattel în 1975 și mai târziu a pledat să nu conteste acuzațiile de pregătire a unor declarații financiare false. A plătit o amendă și a prestat servicii comunitare.

În ciuda înregistrărilor sale, Handler a continuat să fondeze Ruthton Corp., un producător de proteze mamare. Proiectul a avut o conexiune personală profundă pentru Handler, care a suferit o mastectomie radicală în timpul propriei lupte împotriva cancerului. Inovațiile și advocacy-ul lui Handler au contribuit la galvanizarea mișcării pentru depistarea precoce a cancerului de sân.

Handler a murit în 2002, dar moștenirea ei din marca Barbie continuă. În ciuda scăderii recente a vânzărilor, Mattel vinde în fiecare an peste păpuși Barbie și accesorii asortate în valoare de peste un miliard de dolari. În ultimul timp, compania a meditat asupra modalităților de a revigora marca Barbie. Mattel crede clar că este un nume pentru care merită să lupți. Anul trecut, a urmărit cu succes un proces de 100 de milioane de dolari împotriva păpușilor Bratz asemănătoare. Și în 2009, bebelușul lui Handler a împlinit vârsta matură de 50 de ani, determinând o serie de retrospective în ziare și reviste și în programele de știri de dimineață, dovedind că Barbie poate încă să facă titluri.Înapoi la cei mai mari lideri

Link-uri:

Biografia lui Ruth Handler

ce s-a întâmplat cu Erin Ivory

Istoria companiei Mattel

Pentru Ruth Handler, un Salut de 21 de Barbie

A History of Barbie Television Advertising from Slate

Revista Fortune's 20 That Made History

robert sean leonard net value

Ruth Handler Obituary