Principal Brevete Și Mărci iPad: un nume amuzant și o dispută privind mărcile comerciale

iPad: un nume amuzant și o dispută privind mărcile comerciale

Pe măsură ce consumatorii dezbat meritele numelui iPad față de alți pretendenți precum e tarziu , compania de tehnologie Fujitsu apără monocromul mult batjocorit - ca al său.

IPad-ul Fujitsu - un dispozitiv portabil, cu ecran tactil, cu Wi-Fi, lansat în 2002 - a fost conceput pentru utilizarea cu amănuntul, pentru a ajuta „cumpărătorii să verifice prețurile, să verifice datele de inventar în timp real și să închidă vânzările în deplasare”, New York Times rapoarte. Acum, după dezvăluirea grandioasă a produsului Apple, compania de tehnologie cu sediul în Tokyo revendică atenția asupra numelui și pregătirii pentru o dispută cu Apple.

„Înțelegem că numele este al nostru”, a declarat Masahiro Yamane, directorul de relații publice al Fujitsu, Times . El a spus că Fujitsu consultă avocați.

Disputele privind mărcile nu sunt, desigur, nimic nou pentru Apple. „Este la fel ca Apple”, spune avocatul mărcii din San Francisco, Lawrence Townsend. „Au lansat iPhone-ul știind că Cisco avea numele - destul de gorilă în cameră. Se pare că este modul lor de a face afaceri. Compania din Cupertino, California, a dus, de asemenea, o luptă juridică infamă împotriva casei de discuri deținute de Beatles, Apple Records, în 1981. (Ca parte a soluționării acestui caz, Steve Jobs a promis că nu va intra niciodată în muzică).

În ceea ce privește această ultimă dispută a mărcii comerciale, Fujitsu a aplicat mărcii comerciale denumirea iPad în 2003. Această aplicație a fost listată ca „abandonată” din aprilie trecut, moment în care compania a solicitat din nou marca respectivă. Înnorarea ulterioară a istoriei proprietății numelui: O companie de securitate tehnologică numită Mag-Tek s-a mutat și pentru a înregistra numele iPad în trecut.

Are Apple vreo bază pentru provocarea Fujitsu? Poate. „În general, în legislația privind mărcile, este vorba despre cine este primul care folosește un nume pe un produs fizic și îl expediază pe linii de stat pentru a fi văzut de consumatori”, spune Townsend.Mai mult decât atât, Apple ar putea susține că utilizarea inițială a denumirii iPad de către Fujitsu era asemănătoare confuz cu cea a iPod-ului timpuriu al Apple, care a fost înregistrat în octombrie 2001. ar fi o poziție riscantă de luat în considerare: revendicarea drepturilor seniorilor la această substituție vocală devine confuză prin faptul că Apple ar fi certat simultan împotriva utilizarea numelui și pentru reînregistrarea mânerului.

Fujitsu va susține probabil că numele nu sunt atât de similare atunci când se consideră că Apple folosea iPod-ul doar atunci ca dispozitiv de stocare și redare a muzicii. Acum, când Apple s-a mutat pe teritoriul dispozitivului fără fir mobil cu ecran tactil al Fujitsu, Fujitsu ar putea pretinde că Apple dorește să obțină un nume deja utilizat.

Ar putea costumul de bere să-l oprească pe Apple să își pună tabletele în mâinile consumatorilor? Probabil ca nu. Experții juridici spun că Fujitsu ar trebui să aibă un caz extraordinar de puternic și clar pentru a convinge un judecător să acorde o măsură preliminară și să oprească Apple să-și livreze produsul.'Este un avantaj destul de bun', a spus Townsend. „În mod clar, Apple este bine sfătuit din punct de vedere legal și a luat în considerare acest lucru. Probabil cred că au o carcasă mai bună pe aceasta decât au păstrat numele iPhone-ului. '

Cel mai probabil este că un proces va fi programat pentru mai mult de un an în viitor, oferind celor două companii suficient timp pentru a stabili o soluționare.

Este greu de știut dacă iPad-urile mai mici din lume, fiecare cu nume pe nume, vor căuta daune. Acești pretendenți includ o linie de tampoane abrazive pentru spălat în scopuri de bucătărie, anumite motoare și motoare fabricate de Siemens și sutienele căptușite pentru iPad ale companiei canadiene de lenjerie Coconut Grove Pads.