Principal Strada Principala Această companie a pus la încercare transparența și gestionarea plană - și a funcționat

Această companie a pus la încercare transparența și gestionarea plană - și a funcționat

Nota editorului: Acest tur al întreprinderilor mici din toată țara evidențiază imaginația, diversitatea și reziliența întreprinderii americane.

Pentru un oraș mic înconjurat de ferme de porumb și animale, Fairfield, Iowa, este destul de grozav. Găzduiește galerii de artă, restaurante etnice, arhitectură verde și Universitatea de Management Maharishi, unde studenții de două ori pe zi practică meditația transcendentală. De asemenea, găzduiește The Sky Factory, un experiment radical în abilitarea angajaților în care toată lumea este tratată ca un egal.Cu părul său alb strălucitor, cămașa de flanelă și ochelarii, fondatorul companiei, Bill Witherspoon, seamănă cu Larry David prin Woodstock. Un antreprenor în serie (și fost profesor de TM), a început sau conduce întreprinderi, inclusiv o companie imobiliară, o afacere de călătorii de aventură și un serviciu de testare genetică pentru produse agricole.„Mă tot mișc de la un lucru la altul”, spune Witherspoon. - Nu sunt om de afaceri. Sunt un artist. Artiștii realizează aceeași pictură de nenumărate ori din nou, până când în sfârșit o înțeleg, ceea ce probabil nu fac niciodată. Nu există o strategie de ieșire pentru un artist. '

sammy kershaw net în valoare de 2016

De fapt, Witherspoon alternează între artă și afaceri. În cea mai mare parte a vieții sale, a început companii pentru a-și hrăni familia, apoi a petrecut perioade prelungite pictând - de obicei în zone îndepărtate - pentru a-și hrăni spiritul. Ideea pentru The Sky Factory, care are acum 39 de angajați, s-a născut în 1993, când Witherspoon a plătit bretele copiilor săi prin înlocuirea tavanului din biroul ortodontului cu un peisaj panoramic din plăci pictate. Astăzi, produsele The Sky Factory sunt mai sofisticate: luminatoare și ferestre iluminate din spate care creează iluzia de a privi spre nori în derivă sau frunziș foșnit. Asistența medicală este cea mai mare piață a companiei, urmată de companii, educație, hoteluri și retail.Witherspoon a lansat The Sky Factory în 2002 și de la început a planificat să facă lucrurile diferit. Antreprenorul a considerat eșecurile companiilor sale anterioare - nu din punct de vedere financiar, ci cultural. „Oamenii nu erau fericiți”, spune el. „În trecut, structurasem lucrurile într-un mod similar cu înțelepciunea comunității de afaceri. De data aceasta am încercat să arunc ipotezele.

Scopul său, spune el, a fost să „creeze condițiile inițiale în care oamenii vor înflori”. Aceste condiții ar include lucruri la fel de intangibile ca respectul și la fel de concrete ca partajarea profitului. Parametrul principal ar fi principiile de bază ale transparenței, managementului plan, luarea de decizii prin consens, servicii și performanță.

Toate acestea sunt cuvinte frumoase care - cu excepția „consensului” - apar în mod obișnuit în declarațiile de misiune ale companiilor cu tendință progresivă. Dar pentru a înțelege pe deplin caracterul distinctiv și ambiția viziunii Witherspoon, trebuie să citiți manualul The Sky Factory. Cu aproximativ 180 de pagini, acesta este în același timp orbitor și puțin uimitor în domeniul său de aplicare. Witherspoon se bazează pe principiile artei, naturii și managementului pentru a descrie principiile sale organizaționale și a rezolva potențialele conflicte. Cum echilibrezi frugalitatea cu serviciul pentru clienți? Cum poți fi sigur de ceva dacă nu există supraveghere?Paginile sunt presărate cu mărturii ale angajaților - neobișnuit într-un manual. Mai neobișnuit încă, comentariile nu sunt strălucitoare universal. „Cred că majoritatea informațiilor sunt DISPONIBILE pentru noi, dar dacă este sau nu partajată este o chestiune diferită”, scrie un angajat despre provocarea de a atinge transparența perfectă. Efectul este al unei organizații în conversație cu sine despre ceea ce este corect și ce este greu și ce poate face mai bine.

Regulile drumului de împuternicire.

Nucleul sistemului de operare The Sky Factory este o trifectă de principii preluate din ambiția inițială a fondatorului pentru companie: transparență, gestionare plană și consens. Ca exemplu al modului în care cele trei se corelează, Witherspoon descrie practica săptămânală a schimbării rolurilor de facilitator în cadrul echipelor. O astfel de rotație favorizează managementul plan, deoarece conducerea este partajată. Este nevoie de transparență, deoarece toată lumea are nevoie de aceleași informații pentru a lua o turnură. Și susține consensul, deoarece persoanele cu informații și autoritate identice sunt în cea mai bună poziție pentru a ajunge la un acord.

Dintre aceste trei principii, transparența a fost probabil cea mai ușor de implementat. Witherspoon vine prin transparență în mod natural; acesta este un tip care la începuturile companiei le spunea cu bucurie angajaților parola computerului său. Astăzi, Sky Factory practică gestionarea cărților deschise pentru orice, cu excepția salariilor. Și aceștia au o structură atât de plană, încât puține surprize locuiesc în ea.

Managementul plat a fost mai dificil. Este o practică care îi atrage puternic pe unii: „Creăm o armată de generali”, spune Aaron Birlson, un angajat în vânzări. Dar îi transformă pe alțiioprit.Angajații care sunt personal ambițioși nu au durat mult la The Sky Factory. „Trebuie să vă schimbați mentalitatea că obiectivul dvs. nu este să vă avansați prin companie. Este pentru a avansa compania. iar situația dvs. este avansată odată cu aceasta ', spune Scott Herman, muncitor în producție.

Este posibil ca angajații să nu primească titluri exaltate sau salarii mai mari, dar sunt foarte motivați să îmbunătățească performanța companiei. Morcovul este programul de distribuire a profitului The Sky Factory. În timp ce salariile sunt relativ mici, compania distribuie 50 la sută din venitul net în fiecare lunăangajați,atâta timp cât: nu au existat expediții cu întârziere în luna precedentă, soldul bancar la sfârșitul lunii precedente este la un anumit nivel, iar fluxul mediu de numerar operațional din ultimele trei luni este pozitiv.

Sam Estreicher, director al Centrului pentru Dreptul Muncii și Ocupării Forței de Muncă de la Universitatea din New York, aplaudă experimentele The Sky Factory. „Vor să folosească rotația locurilor de muncă și organizația liniară pentru a motiva oamenii să se gândească inteligent la ceea ce fac și să vină cu inovații și să adopte mai mult o perspectivă de proprietate”, spune el. „Și au venit cu un model de compensare care creează stimulente, astfel încât întreaga forță de muncă dorește ca compania să se descurce bine”.

Pentru ca producția din SUA să revină, „trebuie să găsim o modalitate prin care lucrătorii să își asume mai multă responsabilitate pentru locurile lor de muncă”, spune Estreicher. „Văd The Sky Factory ca un model grozav.”

Toți suntem mai deștepți decât oricare dintre noi.

Un alt admirator al The Sky Factory este Jeffrey Hollender. Fondatorul și fostul CEO al companiei de uz casnic Seventh Generation, Hollender vorbește cu Witherspoon despre punerea la dispoziție a manualului The Sky Factory ca model pentru membrii American Sustainable Business Council, pe care l-a cofondat. „A fost cu adevărat o experiență uimitoare să văd multe dintre lucrurile la care mă gândisem că se vor realiza”, spune Hollender despre vizita sa la companie în urmă cu doi ani. „Chiar și unele dintre lucrurile pe care mi-a fost frică să le fac [la generația a șaptea], l-am găsit pe Bill fiind incredibil de curajos cu implementarea.”

Ceea ce Hollender a găsit mai ales „înfricoșător” - din perspectiva unui CEO - este dedicația The Sky Factory către consens. Manualul definește consensul ca „un proces de luare a deciziilor de grup care solicită consimțământul, nu neapărat acordul, al participanților, împreună cu soluționarea obiecțiilor”. Witherspoon consideră că consensul obligă participarea grupului, cerând tuturor să se împace cu modul în care gândesc și simt despre probleme. „Când veți urmări consensul, veți obține oameni care spun:„ Nu știu. Pur și simplu nu se simte bine ”, spune Witherspoon. - Ei bine, de ce nu se simte bine? Dacă doriți să participați la o discuție, trebuie să aveți motive. Te tot lupți și ajungi în sfârșit acolo.

Majoritatea angajaților The Sky Factory spun că practica îi face să se simtă incluși și respectați și apreciază auzul punctelor de vedere pe care nu le luaseră în considerare. Birlson reamintește o dezbatere pe parcursul unei perioade de vânzări deosebit de puternice cu privire la creșterea salariilor sau a procentului din cota de profit. „S-a încălzit uneori, dar nu a fost niciodată lipsit de respect”, spune el. „Îmi amintesc că am ieșit dintr-una dintre acele întâlniri și m-am întors la Bob [Walls, la acel moment director financiar] și am spus:„ Unde se mai întâmplă asta? Aveți o conversație deschisă cu întreaga companie despre despăgubiri? Și ne reunim cu toții și luăm o decizie cu privire la ce să facem. '

Nevoia de lideri.

Desigur, nimeni nu se așteaptă ca Fabrica Sky să întruchipeze perfect principiile sale fondatoare: cerințele afacerilor și capriciile naturii umane fac acest lucru imposibil. Și angajații își fac griji cu privire la soarta experimentului când Witherspoon se retrage. Acest scenariu este deja testat. În ultimii câțiva ani, Witherspoon se retrage în deșert pentru a picta luni la rând, lăsând în locul său patru persoane fără autoritate formală pe care spera să le exercite un fel de „conducere naturală” care să îi inspire pe ceilalți să intensifice .

Nu a funcționat. Angajații au vorbit despre o lipsă de urgență, un sentiment de deriva. A devenit clar că, deși Witherspoon nu a jucat niciodată cartea CEO, personalitatea sa a condus lucrurile înainte. Așadar, anul trecut, Witherspoon l-a numit pe fiul său Skye, inginer al companiei, în funcția de CEO. Bob Walls, directorul financiar al companiei, a devenit președinte.

Până în prezent, efectul principal pare să fie o mai bună urmărire. Compania practică în continuare consensul, dar în ceea ce privește problemele critice pentru misiune, noii lideri îl conduc. Adică se luptă cu obiecțiile și soluționează litigiile până când se ajunge la o decizie de a merge mai departe și un plan de execuție implementat. În trecut, spune Skye Witherspoon, „dacă nu ai avut consens, atunci nu s-a luat o decizie. A fost puțin frustrant. Și nu am simțit niciodată că am autoritatea atunci când este necesar să dau puțină împingere.

Acum, înarmat cu această autoritate, Skye a obținut aprobarea rapidă pentru o listă de introduceri de produse, prioritizate de forța de muncă. Și după mai bine de un an de eșec în acțiunea la un nou program de marketing de ieșire, compania a aprobat și a creat unul în puțin peste o lună.

Într-o conversație telefonică din deșertul Oregon, Witherspoon - care este încă implicat în latura artistică a afacerii, precum și proprietarul majorității rămase și un membru al consiliului - filosofează despre schimbare. El sună ușor melancolic în privința abaterii de la o planeitate perfectă, dar optimist cu privire la energia reînnoită care crește prin afacere. Mai presus de toate, spune el, propria sa înțelegere a conducerii s-a schimbat. „Avem mulți oameni cu calități de lider, dar am descoperit că nu puteți avea doar leadership plutind în mediul înconjurător”, spune el. Pentru a face lucrurile într-o companie fără manageri, „aveți nevoie de leadership întruchipat în partea de sus.

„Am refuzat să ne lăsăm să ieșim din categoria experimentului pentru că nu am vrut niciodată să ne cristalizăm”, spune Witherspoon. - Trebuie să tot pui întrebări. Functioneaza? Functioneaza? Dacă nu este, atunci te schimbi. Și sperați că schimbarea permite experimentului să devină și mai mare. '